Boomsma Shipping Nieuws
We move all kinds of dry cargo
in a safe and efficient way.
Your cargo

News

Take a look at the latest news, as well as enjoying photo's and video's regarding our company! 

For the latest news items check our LinkedIn page: https://www.linkedin.com/company/boomsma-shipping/

Vacature: Finance Professional

Onze organisatie
Boomsma Shipping, opgericht in 1968 in Sneek, is een familiebedrijf met een breed scala aan scheepvaartdiensten zoals scheeps-, vloot-, bemannings- en commercieel beheer. Onze vloot bestaat uit multi-purpose schepen tot 8.500 DWT. We zijn actief in het volledige Atlantische bekken, inclusief de Middellandse Zee, de Zwarte Zee en de Oostzee.

Boomsma Shipping heeft een rijke geschiedenis in de verscheping van droge lading. Dit wordt weerspiegeld in de mogelijkheden en ervaring van ons scheeps- en vlootbeheer. We voeren een beleid van ‘best practice’ in alle aspecten van ons bedrijf. Door de meest recente innovaties te combineren met onze ervaring, leveren we diensten van uitstekende kwaliteit voor onze klanten en relaties.

Je komt te werken in een klein kantoor team waarbij de ene dag vaak niet de andere is.

 

Afdeling Finance
Finance verzorgt de volledige administratie van de zeeschepen in management en van de verschillende business units binnen onze rederij groep bestaande uit Crewing, Shipping en Invest. De werkzaamheden zijn zeer divers en lopen uiteen van het verwerken van facturen, verrichten van betalingen, verzorgen van fiscale aangiften tot het periodiek rapporteren zowel intern als extern en opmaken van de jaarrekening. Kortom, alle facetten van het vak komen aan bod. Daarbij zijn we continue bezig met het door ontwikkelen van onze administratieve processen en automatisering.

De afdeling finance bestaat uit een team van 3 finance professionals en een manager finance en ondersteunt de collega’s van Technical, Crew, Operations en het Management. We werken met Exact Globe en ScanSys (ImageCapture for Invoices) en Office.

Met onze werkzaamheden zijn we de basis van de financiële informatie waarmee we het management in staat stellen de juiste koers te blijven varen en te beslissen over lopende en toekomstige investeringen. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor een adequate informatievoorziening aan externe stakeholders.

Omdat een van de finance professionals ons verlaat voor een buitenlands avontuur, zijn we op zoek naar een finance professional. 

 

Jouw inbreng
Je bent verantwoordelijk  voor het organiseren, coördineren en mede uitvoeren van de werkzaamheden van de financiële administratie. Je zorgt aan het eind van een verslagperiode  voor onderlinge afstemming tussen de verschillende administraties en sluit de periode af. Je adviseert de manager finance en het management bij financieel-administratieve vragen.

 

Je vindt het leuk projectmatig te werken, ook in samenwerking met collega’s van andere afdelingen. Je werkt zelfstandig met een open en positieve houding. Je durft een kritische houding aan te nemen ten aanzien van (geautomatiseerde) processen en neemt initiatief tot verbetering.    


Jouw profiel
Je werkt en denkt op HBO-niveau, hebt goed cijfermatig inzicht, bent analytisch en spreekt en schrijft goed Engels. Je herkent jezelf in de volgende competenties: initiatief nemen, analyseren, creëren, flexibel reageren, functioneren onder spanning en zelfsturing en ontwikkeling.

 

Arbeidsvoorwaarden
Naast enthousiaste collega’s en een prettige werksfeer bieden we je een functie met ruimte voor persoonlijke groei. Het is een fulltime dienstverband van 40 uur per week voor in eerste instantie een jaar, welke bij goed functioneren wordt omgezet naar een vast dienstverband.

Ons aanbod is afhankelijk van je ervaring en profiel. We hechten aan scholing en ontwikkeling en bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een moderne pensioenregeling.

 

Procedure
Ben je enthousiast en beschik je over de gevraagde kwaliteiten? Dan nodigen we je van harte uit om je motivatiebrief en Curriculum Vitae op te sturen naar Boomsma Shipping BV, ter attentie van Hiddo Visser, Postbus 369, 8600 AJ te Sneek of crew@boomsmashipping.nl.

Je reactie ontvangen we graag uiterlijk 28 februari as. Wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Hiddo Visser, Manager Finance, telefoonnummer 06 - 38 53 50 37.